Υλικά
Σοκολατα κουβερτουρα 300 γρ.
80 γρ. Βουτυρο
λιγο γάλα Νουνού
Δυο κουτ. της σουπας γεμάτες μερέντα (προαιρετικά)
Ένα κουτί παγωμένη κρέμα γάλακτος
Ένα κουτί Ζαχαρούχο γάλα
Ένα πακέτο τυρι φιλαδελφεια (200 γρ).
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
Έναν κρόκο και δυο ασπραδια χτυπημένα μαρέγκα
δυο βανιλιες
Εκτελεση
Χτυπάμε την κρυα κρέμα γάλακτος στο μίξερ μεχρι να πήξει
Προσθέτουμε το ζαχαρουχο κρυο κι αυτο και συνεχίζουμε το χτύπημα
ζεσταινουμε σε ενα μπωλ την κουβερτουρα με το γάλα Νουνού και το βουτυρο (φουρνος μικροκυματων, μπεν μαρι) και τα προσθετουμε κι αυτά στην κρεμα γάλακτος.
Έπειτα ριχνουμε ενα ενα ολα τα υπολοιπα υλικα και στο τελος τον κροκο ξεχωριστό και τα ασπραδια χτυπημενα σε μαρεγγα .
Ανακατεύω απαλα με μια σπατουλα το μίγμα μου και το βάζω σε ενα μπωλ στην καταψυξη για οκτω περιπου ωρες ωσπου να παγωσει!
Γινεται ενα υπεροχο παγωτο με τελεια υφη και χωρις παγωτομηχανή!
Καλή επιτυχία!
*Η κεντρική φωτογραφία του άρθρου είναι τυχαία και δεν απεικονίζει τη παραπάνω συνταγή.