Υλικά
3 φλυτζ. τσαγιού ρύζι basmati
1 φλυτζ. φλούδες πορτοκαλιού σε λεπτές λωρίδες (απο 3 πορτοκάλια)
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 φλυτζ. τριμμένα καρότα στον τρίφτη (3 μεγάλα)
1/2 κουτ. γλυκού σκόνη σαφράν διαλυμένη σε 2 κουτ. σούπας νερό
μισό φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζ. αμύγδαλα (τα περνάς για λίγο απ’το μπλέντερ)
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
Εκτέλεση
Ξεπικρίζουμε τις φλούδες πορτοκαλιού με 3 φλιτζάνια νερό σε κατσαρόλα,αφήνουμε να βράσει για 5′ και στραγγίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το basmati για 10′, σουρώνουμε ,ξεπλένουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σ’ένα τηγάνι αντικολλητικό βάζουμε 3 κουτ. σούπας λάδι,ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το καρότο για 5′.
Προσθέτουμε τις φλούδες πορτοκαλιού ,το διαλυμένο σαφράν και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε για 1′ ,προσθέτουμε 1 1/2 φλυτζ. νερό και αφήνουμε να βράσει για 15′.
Στραγγίζουμε το μείγμα και προσθέτουμε το αμύγδαλο στο μείγμα.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι (εγώ έριξα άλλες 3 κουτ. σούπας ακόμα),ρίχνουμε το ρύζι,τα μπαχαρικά και το μείγμα καρότου και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.
Δοκιμάζουμε για αλάτι και ειναι έτοιμο.
Καλοφάγωτο!