Κι’ όμως γίνεται! Η συγκεκριμένη συνταγή περιέχει στέβια και αποξηραμένα cranberries που δίνουν μια γλυκιά και πλούσια γεύση στη βασιλόπιτα μας. H στέβια φαίνεται να έχει αρκετές θετικές επιδράσεις στον οργανισμό μας, με μία από αυτές να είναι η μείωση των ποσοστών παχυσαρκίας σε άτομα που την καταναλώνουν αντί για ζάχαρη. Φυσικά, ακόμα και οι γλυκαντικές ουσίες καλό είναι να καταναλώνονται με μέτρο!
Mε αυτόν τον συνδυασμό πραγματικά θα «κολαστείτε»! Περιέχει φιστικοβούτυρο, κακάο και σιρόπι αγαύης. Η κρεμώδης υφή που θα δημιουργηθεί από αυτά τα τρία υλικά – πέρα του ότι θα σας κάνει να φάτε τόσο όσο πρέπει λόγω του κορεσμού που προκαλεί το φιστικοβούτυρο – θα σας βεβαιώσει ότι ακόμα και τα γλυκά χωρίς ζάχαρη είναι πεντανόστιμα.
Και αυτό το γλυκό περιέχει κακάο, σιρόπι αγαύης και γάλα καρύδας. Δε μπορώ να πω πολλά και γι’ αυτόν το συνδυασμό – είναι απλά υπέροχος! Ένα γλυκό που μπορεί να γίνει πολύ πολύ εύκολα και γρήγορα χωρίς καθόλου κόπο.
Μάλλον θα σας ακούγεται περίεργο το να τρώτε τη γλυκοπατάτα για γλυκό. Και όμως ο συνδυασμός της γλυκοπατάτας με το βούτυρο, το γάλα αμυγδάλου, τους χουρμάδες, τη κανέλα και τον λιναρόσπορο θα σας κάνει να δείτε τα πράγματα με άλλο μάτι! Επίσης, τα θρεπτικά συστατικά της γλυκοπατάτας έχουν πολλά θετικά οφέλη για τον οργανισμό, μιας και οι βιταμίνες C, D, B6 και ο σίδηρος που περιέχει βοηθάνε στο χτίσιμο ενός δυνατού ανοσοποιητικού συστήματος.
Το συναίσθημα ευτυχίας που μας προκαλεί η ζάχαρη όταν την καταναλώνουμε είναι νομίζω μοναδικό. Το θέμα είναι ότι πέρα από τις πολλές «κακές» θερμίδες και τα προβλήματα υγείας που πιθανό να προκαλέσει μπορεί να γίνει εξάρτηση όταν υπερκαταναλώνεται. Για αυτούς τους λόγους δοκιμάστε και τις εναλλακτικές λύσεις που είναι επίσης πολύ πλούσιες σε γεύση!
Άκης
Το άρθρο γράφεται με την συνεργασία/επιμέλεια της Διατροφολόγου του Kitchen Lab Άννας Μαρίας Βολανάκη, MSc, BDA, SENr
Πηγή: akispetretzikis.com