Υλικά
-
- 8 κούπες γάλα
-
- 1 1/2 κούπες ζάχαρη
-
- 1 φάκελο κουβερτούρα σε σταγόνες
-
- 4 φακελλάκια ζελατίνη
-
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο
Εκτέλεση
Σε μια κούπα κρύο νερό βάζετε τη ζελατίνη να φουσκώσει. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα, τη ζάχαρη, το κακάο και την κουβερτούρα να ζεσταθούν καλά ώστε να λιώσουν η κουβερτούρα και το κακάο. Προσθέτετε τη ζελατίνη ανακατεύοντας καλά και βγάζοντας την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνετε να κρυώσει ανακατεύοντας τακτικά και προσέχοντας να μην πιάσει κρούστα το γάλα. Όταν κρυώσει το μείγμα το βάζετε σε μια φόρμα βρεγμένη και την τοποθετείτε στο ψυγείο για μερικές ώρες θα ξεφορμάρετε το γλύκισμα βουτώντας τη φόρμα για λίγο σε ζεστό νερό
Λίγα μυστικά ακόμα
Για πιο σοκολατένια γεύση μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε μέσα στο μίγμα ζελέ, όταν κρυώσει, ολόκληρες σταγόνες κουβερτούρας
*Συνταγή της Νίνας Ιωαννίδου από το βιβλίο της Μαγειρεύοντας στο Σπίτι με χορηγό την εταιρία ΓΙΩΤΗΣ.
**Η κεντρική φωτογραφία είναι τυχαία και δεν απεικονίζει τη συγκεκριμένη παραπάνω συνταγή.