Αν σας αρέσουν οι πατάτες όσο σε μένα, (εγώ τις αγαπώ ακόμα και νερόβραστες μόνο με ξύδι, αλάτι και ρίγανη πχ την Μεγάλη Εβδομάδα), τότε θα λατρέψετε αυτή την πατατοσαλάτα!
Είναι μια συνταγή που έχω χρόνια ολόκληρα- από φίλη, φίλης μιας θείας μου- την οποία φτιάχναμε ανελλιπώς.
Δυστυχώς τα αγόρια μου δεν συμμερίζονται την ίδια αγάπη με μένα, για την βραστή ιδίως πατάτα, συνεπώς είχα εξίσου πολλά χρόνια να την φτιάξω. Φέτος όμως την έφτιαξα στο ρεβεγιόν και μάλιστα εγώ έφαγα μόνο από αυτήν. Τίποτε άλλο!
Θα χρειαστείτε:
10 μέτριες πατάτες
Φρέσκα κρεμμυδάκια
Ανηθο
Ξύδι, αλάτι, πιπέρι
Κάπαρη
Ελιές
Για την σως:
Μαγιονέζα
Αγγούρι τουρσί
2 καρότα τριμμένα
Προσωπικά τις πατάτες τις βράζω με την φλούδα, αφού φυσικά τις έχω πλύνει πολύ καλά, και τις ξεφλουδίζω μετά.
Το κρεμμυδάκι, ο άνηθος και το τουρσί ψιλοκομμένα.
Οι ελιές για μένα είναι υπερβολή, δεν είναι απαραίτητες.
Η αρχική επίσης συνταγή έχει και αρακά τον οποίο εγώ δεν προτιμώ μέσα.
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί και τα βάζω στο ψυγείο 2-3 ώρες να δέσουν.
Αυτό ήταν!